Waarom PS?

15 redenen waarom Performance Support Teams zakelijk en privé werkt 

Altijd en overal probleemloos kunnen (samen)werken, dat is het doel. Geen corrupte documenten, verouderde versies van rapporten, verloren e-mails, servers die crashen of ongemotiveerde, overspannen medewerkers meer! 

Deze 15 redenen maken duidelijk waarom jij Performance Support wilt.

#1 Veiligheid gegevens

Je moet natuurlijk zorgvuldig omgaan met de (privacygevoelige) gegevens van je medewerkers, klanten en leveranciers. Performance Support Teams is uitgerust met de meest geavanceerde veiligheidsmaatregelen. De gevoelige data van jouw externe en interne relaties blijven zo goed beschermd!

#2 Altijd en overal

Performance Support Teams kan op elk apparaat en op elke locatie met een internetverbinding, zelfs onderweg, gebruikt worden. Omdat jullie bestanden in de Cloud worden opgeslagen zijn ze altijd gemakkelijk terug te vinden.

#3 Schaalbaar

Je kunt gemakkelijk op- en afschalen als dat nodig is, bijvoorbeeld als je bedrijf groeit of als er tijdelijk minder werknemers nodig zijn.

#4 Altijd up-to-date

Updaten van software en systemen binnen je organisatie is niet meer nodig. Je beschikt altijd over de nieuwste versies en eventueel onderhoud wordt automatisch verzorgd.

#5 Effectief samenwerken

Met Performance Support Teams wordt het gemakkelijk om met collega’s en gebruikers buiten de organisatie gelijktijdig documenten te bewerken en kennis te delen. Chatfuncties en videogesprekken maken de communicatie nog eenvoudiger.

#6 24/7/365 functioneren & beoordeling (-gesprekken)

Door actuele data en voortgangsrapporten in de vorm van feedback en feedforward zijn beoordelingsgesprekken duidelijker voor beide partijen.

#7 Goed getrainde medewerkers

Iedere medewerker krijgt de kennis en ondersteuning die op dit moment van belang zijn voor zijn of haar functie. Daaruit volgen de wensen en suggesties voor vervolgtrainingen vanzelf. 

#8 Flexibel in te richten

Verschillende medewerkers hebben verschillende applicaties nodig om hun werk goed te doen. Jij bepaalt wie welke applicaties en welke functionaliteiten nodig heeft. 

#9 Online en offline (live) hulp

We vinden het belangrijk je te ondersteunen op een manier en op een tijdstip die bij jou passen. 24/7! Dat gaat soms verder dan werk alleen. Ook privé krijg je te maken met veranderingen, nieuwe vaardigheden die je moet leren, problemen die je moet oplossen of uitdagingen die je aandacht vragen. Technische toepassingen kunnen je goed ondersteunen, maar soms is persoonlijk contact belangrijk. Een live coach, een mentor, een gelijkgestemde of juist een fris tegengeluid met een kritische blik staat desgewenst voor je klaar!

#10 Begrijpelijke data

Onze datacollectors halen data op en vertalen die zo dat er een evidence based-beeld ontstaat waarop je kunt terugkijken en waarmee je ook vooruit kunt blikken. Een feedback- en feedforward-systeem in één! Door niet alleen cijfers en feiten op te halen (objectief), maar ook aandacht te geven aan bijvoorbeeld meningen, feedback en emoties (subjectief) worden alle pijlers van het evidence based werken met elkaar verbonden. Zo ontstaat het real time 360° feedback-/feedforward-systeem voor mens en organisatie.

#11 Overzichtelijke rapporten

Wij zetten alle door jou gewenste informatie overzichtelijk en met oog voor de praktische toepasbaarheid op een rij. Desgewenst helpen we bij de interpretatie en de verwerking van alle opgehaalde data. 

#12 Switchen tussen werk en privé

Je kunt gemakkelijk tussen je werkaccount en je privéaccount switchen. Agenda’s, reisplannen en chats bijvoorbeeld zijn zo nog eenvoudiger op elkaar af te stemmen.    

#13 Kostenbesparing

Performance Support Teams vraagt geen grote investering, maar helpt juist de kosten te verlagen door het opzetten van een hybride werkomgeving.

#14 Een heel team voor de prijs van 1 FTE, kan dat?

Ja, onze Bots zijn altijd beschikbaar en gaan enthousiast voor jou aan de slag. Voor de persoonlijke noot staan de Performance Support-live experts paraat!

#15 Eén compleet systeem

Van de begeleiding van nieuwe medewerkers tot het trainen van de huidige medewerkers. Van de interne naar de externe veranderingen. Van kwalitatieve data tot persoonlijke coaching. Performance Support helpt jullie bedrijf echt, helemaal en overal, bij de gewenste of de benodigde veranderingen. Van onder naar boven, van alfa tot bèta, van gisteren naar morgen!